נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

פוסט טראומה – דרכי התמודדות והגשת תביעה

פוסט טראומה היא תוצאה של חוויה לא טובה או טראומה נפשית בעקבות אירועים לא נעימים שהחיים מזמנים לנו. ישנם אנשים המוכרים כפוסט טראומטיים קלים ואחרים במצב קשה יותר שמחייב לעיתים אף השגחה. כיצד מתמודדים עם פוסט טראומה וכיצד מגישים תביעה על נכות נפשית? על כך במאמר הבא.

 

ההגדרה של פוסט טראומה

באופן מילולי ניתן להגדיר פוסט טראומה כמצב לאחר חוויה טראומתית. כלומר, אדם שחווה אירוע קשה יכול לפתח הפרעה נפשית גם זמן רב לאחר שהוא קרה. מצבים טראומתיים יכולים לנבוע בעקבות תקיפה מינית, אירועים שקרו בשירות הצבאי, תאונת דרכים, תאונת עבודה, מחלה קשה, פיגוע ועוד. החשיפה של החולה לא מחייבת פגיעה פיזית. כלומר, ישנם אנשים שחוו פוסט טראומה כתוצאה מדברים שראו כמו חיילים שראו את חבריהם נהרגים. בשל העובדה שכל אדם שונה מהאחר בתגובותיו ובנפשו, ישנם אנשים שהפוסט טראומה שלהם תתבטא בדיכאון, מצב רוח רע, חרדות, חוסר שינה, פלאשבקים וכד' וכאלו שילקו בסכיזופרניה ובפרנויות שונות וייאלצו להתאשפז.

 

ההשלכות וההתמודדות עם פוסט טראומה

השלכות של פוסט טראומה על כל אדם שונות אך אצל כל החולים הן יכולות לפגוע בתפקוד היום יומי, בתפקוד התעסוקתי, בקשרים החברתיים, בתחושת פחד וחוסר אונים שמותירים את האדם חסר יכולת להתמודד לבד עם הדברים. לפיכך, אין להתמודד לבד. ברגע שאדם מאובחן כפוסט טראומתי עליו לקבל סיוע פסיכיאטרי הכולל שיחות, תרופות והדרכה כיצד לשפר את חייו ולהתגבר על הפחדים. טיפול קבוע ומקצועי יפחית את העוצמה של ההפרעה ויסייע לאדם להתמודד איתה ולנהל חיים רגילים. מכיוון שמדובר בהפרעה נפשית ניתן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי על פוסט טראומה ולקבל קצבת נכות. יחד עם זאת, מכיוון שמדובר בנפש ולא בליקוי פיזי, קשה להוכיח את ההפרעה ולכן רבים מהחולים לא מקבלים את אחוזי הנכות המגיעים להם באמת.

 

הגשת תביעה בגין פוסט טראומה

לוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי מומלץ להגיע עם עורך דין המומחה בנושא על מנת שיתנהל מול הוועדה וייצג את החולה בצורה הטובה ביותר שתביא גם לתוצאות הטובות ביותר. עורך הדין מכיר את הסעיפים הקשורים לפוסט טראומה בספר המבחנים והוא יוכל באמצעות בדיקת פסיכיאטר מומחה טרם הוועדה לתת חוות דעת המסתמכת על ספר המבחנים. כאשר הוועדה הרפואית תקרא את חוות הדעת של המומחה ותשמע את דברי עורך הדין יהיה קל להם יותר לקבוע את אחוזי הנכות המגיעים לחולה. יתרה מכך, עורך הדין לא רק ישמש כמתווך, אלא גם יסב את תשומת לב הוועדה לנקודות שעליהם לקחת בחשבון בעת קביעת הנכות. בנוסף, עורך דין יסייע לתובע גם בתביעת אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח הפרטית ומקרן הפנסיה שאליה הוא שייך בעקבות הפוסט טראומה. למידע נוסף מומלץ להיכנס לאתר https://pitzuim.co.il/פוסטטראומהתביעהוערעור/.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא בנוסף באתר